Драги ученици,

У претходном тексту сте добили неколико предлога како можете да искористите слободно време код куће. Ако су идеје понестале или вам више нису занимљиве у наставку следе нови предлози.

С обзиром да у новонасталој ситуацији не можемо да посећујемо позоришта, музеје, библиотеке… многе установе културе су представиле виртуелне туре, on line представе… Сазнала сам за неке од њих које би вам могле бити занимљиве и делим информацију са вама:

  • Позориште лутака „Пинокио“ суботом у 12 часова представља своје виртуелно позориште кроз представе које се емитују on line. На њиховом сајту https://www.pinokio.rs/ можете пронаћи информације о представама у наредном периоду.

 

  • Позориште Бошко Буха ће сваке недеље у 17 часова  објављивати снимак једне представе. Више информација можете пронаћи на њиховом сајту https://buha.rs/

 

 

  • Осим позоришта, сигурна сам да волите и концерте. Београдска филхармонија свој деци и њиховим родитељима поклања музичке програме за најмлађе. О свему овоме посетите њихов сајт https://www.bgf.rs/lt/poklanjamo-program-za-decu/.

 

  • Ако сте већ прочитали књиге које имате у кући и желите нов материјал, предлажем да посетите Дигиталну народну библиотеку Србије – Српска дечја дигитална библиотека која садржи збирку од 127 копија књига из српске књижевности за децу узраста од 3 до 13 година које по свом садржају, уметничким, историјским и књижевним вредностима представљају сам врх српске књижевности за децу. Упућујем вас на њихов сајт https://digitalna.nb.rs/sf/NBS/Knjige/Srpska_decja_digitalna_biblioteka

 

  • Природњачки центар Србије Свилајнац организује занимљиву виртуелну туру на сајту  http://prirodnjackicentar.rs.

 

Многи светски музеји омогућавају посетиоцима да их посете виртуелно. Пронађите и погледајте неке од њих у зависности од ваших интересовања.

Остајте у добром расположењу и ведрог духа!

Марија Јовановић, педагог

Author

Ivancica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.