Датум реализације:11.05.-15.05.2020.

Драги седмаци,

 

у оквиру овог задатка треба да израдите модел који ћете изабрати у зависности да ли имате кутију са материјалом за конструкторско моделовање „М&Г ДАКТА“ или ћете користити материјал који можете наћи код куће.

ПРВИ КОРАК У РАДУ:

Изабрати модел за израду

Прва могућност је да изаберете неки модел за чију су израду представљене идеје у Радној свесци за 7. разред  Техничко и информатичко образовање 7 „М&Г ДАКТА“ са материјалом за конструкторско обликовање  7 „М&Г ДАКТА“ (ако имате ову кутију за техничко са материјалом). С обзиром да израду модела радите код куће, где можда немате сав потребан  алат, препорука је  да изаберете МОДЕЛ БРУСИЛИЦЕ са ременим преносом ( 51.-52. стр. у Радној свесци) или МОДЕЛ ВЕНТИЛАТОРА са простим зупчастим преносом (53.-54. стр. у Радној свесци).

Друга могућност је да за израду   изаберете МОДЕЛ РОБОТСКЕ РУКЕ ОД КАРТОНА  чије упутство можете наћи на Youtube каналу (укуцате роботска рока од картона) на линковима:

https://www.youtube.com/watch?v=ybFy-zyLYco,

https://www.youtube.com/watch?v=6FCdjPe1c2k, Механичка рука

https://www.youtube.com/watch?v=8TXwpQZYcC8

ДРУГИ КОРАК У РАДУ:

На десној страни свеске написати назив модела , спецификацију (списак) материјала са димензијама, готових делова  и алата који ћете користити при изради модела и потписати се на тој страни.

ТРЕЋИ КОРАК У РАДУ:

Израдити потребне делове за  модел,саставити делове  и испитати функционалност готовог модела.

ЧЕТВРТИ КОРАК У РАДУ:

Поставити модел на страну свеске где вам се налази назив модела, спецификација материјала и алата , ваш потпис и фотографишите. Фотографију приложити у оквиру задатка Самостални рад на изради изабраног модела који је постављен у Гугл учионици.

Рок за израду задатка 18.05.2020. год.

Наставнице Ђурђија и Биљана

Author

Ivancica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.